FAÇANES BORRELL
FAÇANES BORRELL

Contacte

FAÇANES BORRELL

AVDA. PAU CASALS 55

08392 SANT ANDREU DE LLAVANERES

 

Pot trucar-nos al telèfon

 

+34 645458501 +34 645458501

 

Si ho desitja, també pot posar-se en contacte amb nosaltres mitjançantel nostre formulari.

Carrer Sant Pau cantonada amb carrer Sant Ramón (Barcelona)

Una mica d’història d’aquest edifici,

L’Ajuntament de Barcelona va comprar l’edifici de Sant Ramon 1, cantonada amb Sant Pau, 65, per un import d’1.093.000 euros. El consistori ha exercit així el dret a tempteig que tenia sobre aquesta propietat des del moment en què es va incloure en l’Àrea de Conservació i Rehabilitació dels carrers de Robador i de Sant Ramon. L’edifici, amb una superfície construïda de 1.115 m2, té 12 habitatges i 2 locals. Un d’aquests locals, de lloguer, és el Bar Marsella, un establiment amb interès patrimonial i protegit pel Catàleg de Patrimoni pel seu ambient bohemi característic del Raval.

L’Àrea de Conservació i Rehabilitació de Sant Ramon i Robador, és un instrument urbanístic aprovat l’any 2011 que estableix el dret de tempteig i retracte sobre 7 finques d’aquesta zona.

Per altra banda, la finca de Sant Ramon 1 també estava inclosa en el Pla Dintres, el programa que porta a terme el Districte de Ciutat Vella per instar els propietaris de finques en mal estat d’aquest districte a rehabilitar-les i conservar-les en bon estat. Aquesta finca havia rebut ja les notificacions per part del consistori per tal de realitzar obres de conservació, atesa la situació de degradació en la qual es trobava. L’ordre de conservació detallava que s’havien de fer obres per reparar patologies greus en:

– Estructura i forjats

– Façana i balcons

– Coberta i elements singulars

– Instal·lacions comunitàries

–  Escala comunitària

La propietat no  havia realitzat encara les obres de conservació dictades.

L’Ajuntament de Barcelona va decidir exercir el dret a tempteig i retracte sobre la finca de Sant Ramon 1- Sant Pau, 65 perquè en aquest edifici s’han donat amb escreix circumstàncies que han posat en risc la cohesió social, i han provocat actuacions contínues en els darrers anys per part de l’Ajuntament tant ordenant l’execució d’obres de conservació de l’edifici com també actuacions per tal d’evitar mals usos dels habitatges (meublés, ocupacions il·legals, entre d’altres…).

Les obres de rehabilitació integral de la finca s’estimen en una durada aproximada de 14 mesos i consistiran bàsicament en la instal•lació d’un ascensor, l’eliminació d’un dels accessos, la redistribució i la reforma dels habitatges sense incrementar-ne el nombre, la reforma de les instal•lacions, el reforç dels sostres i el sanejat, la impermeabilització i la pintura de les façanes. El pressupost estimat és de 830.000 euros i la finca quedaria configurada per les següents entitats:

2 locals (1 d’ells el Bar Marsella)– 12 habitatges (4 d’una habitació, 4 de dues habitacions i 4 de tres habitacions) Un cop adquirida la finca per part de l’Ajuntament, aquest en garantirà la rehabilitació i el seu destí com a habitatge protegit amb règim de lloguer.

Versión para imprimir Versión para imprimir | Mapa del sitio
Santiago Borrell Moreno